2008

La Cipro Devasta dall' islam cavallo di Troia turco per l'Europa

  • Δημοσιεύματα

Ankara occupa un terzo dell'isola. Prima con stragi e stupri, poi con l'eliminazione della tradizione cristiana. E ora vuole che la parte islamizzata ammesa nell'Ue

Έκθεση για τους λεηλατημένους κυπριακούς θησαυρούς στο Μόναχο "Μνήμη σε Ομηρεία"

  • Δημοσιεύματα

Φωτογραφική έκθεση με τους λεηλατημένους εκκλησιαστικούς θησαυρούς από την τουρκοκρατούμενη Κύπρο, οι οποίοι βρέθηκαν στη Γερμανία και φυλάσσονται μέχρι σήμερα στα υπόγεια της γερμανικής αστυνομίας, φιλοξενεί το Βυζαντινό Μουσείο στη Λευκωσία.

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Θρησκευτικό Συναίσθημα" του Αιδεσιμωτάτου Luigi Giussanni

  • Δημοσιεύματα

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επίσκεψη στην Κύπρο του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάριο Μάουρο για να παραστεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου Το θρησκευτικό Συναίσθημα του αιδεσιμωτάτου Luigi Giussanni, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ και έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στις 3 Νοεμβρίου 2008.

«Φυγή και εκτοπισμός στην Ευρώπη του 20ου αιώνα»

  • Δημοσιεύματα

Διεξάγεται από τις 10.08 2006 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2006 στην καρδιά του Βερολίνου η διεθνής έκθεση «Φυγή και εκτοπισμός στην Ευρώπη του 20ου αιώνα», που διοργάνωσε το γερμανικό ίδρυμα «Κέντρο κατά των διωγμών των λαών», μετά από προετοιμασία δύο χρόνων.

Νέα εκθέματα στο Βυζαντινό Μουσείο

  • Δημοσιεύματα

Με εβδομήντα περίπου βυζαντινές εικόνες, σημαντικής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, εμπλουτίστηκε πρόσφατα η συλλογή του Βυζαντινού Μουσείου, του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Οι εβδομήντα εικόνες αποτελούν δωρεά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, αρκετές από τις οποίες διήλθαν μέσα από μακροχρόνια διαδικασία αποκατάστασης και συντήρησης, στο εργαστήρι συντήρησης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και οι οποίες για πρώτη φορά, έπειτα από αρκετά χρόνια, εκτίθενται σε δημόσια θέα.

Δ΄ Διεθνές Κυπρολογικό Συνέδριο

  • Δημοσιεύματα

Ο θεσμός των Κυπρολογικών Συνεδρίων θεμελιώθηκε το 1969 από την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών (ΕΚΣ) το αρχαιότερο εν ζωή πνευματικό ίδρυμα της Κύπρου, η οποία συστάθηκε στις 17 Απριλίου 1936 στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας με πρώτο πρόεδρο τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Σπυριδάκι.   Μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί τρία συνέδρια (Α΄ 1969, Β΄ 1982, Γ' 1996). Το Δ΄ Διεθνές Κυπρολογικό Συνέδριο 2008 θα διεξαχθεί στην Λευκωσία από 29 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2008, κατά την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Έχει τεθεί υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Το Συνέδριο χωρίζεται σε τρία τμήματα: Αρχαίο (προϊστορική-ρωμαϊκή περίοδος), Βυζαντινό-Μεσαιωνικό (330-1571 μ.Χ.) και Νεότερο (1571 και εξής).

Η επανάσταση του 1821 μέσα από το ίδρυμα Μακαρίου

  • Δημοσιεύματα

Μία από τις σημαντικότερες συλλογές έργων τέχνης για την επανάσταση του 1821, βρίσκονται στη πινακοθήκη του Ιδρύματος Μακαρίου Γ', της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.